Agnes, bedankt!

Lieve Agnes,

Het is nog maar kort geleden dat je ons hebt verlaten en eerlijk gezegd mis ik je nu al. Ik ben niet zo goed in brieven schrijven, maar voor jou wil ik graag mijn best doen. Niet omdat we beste vriendjes waren, maar omdat ik zoveel aan je te danken heb. Voordat ik je definitief uit mijn hoofd zet, moet me een aantal dingen van het hart (ja Agnes, ook ik heb echt een hart). Ik hoop dat je na mijn brief weet wat je allemaal voor me betekend hebt.

Onnavolgbaar. Dat is het woord, dat ik voortaan associeer met de naam Agnes. Als jij achter de interruptiemicrofoon ging staan wist ik al dat er een betoog zou volgen, dat ik na drie zinnen al niet meer zou begrijpen. Iets met minima die de crisiswinter niet overleven en arme bejaarden die geen doorligplek meer over hebben om op te liggen. Het enige wat me telkens bijbleef van je gezwets is dat er altijd extra geld op tafel moest komen voor iedereen die ook maar een beetje in de buurt kwam van zielig en kwetsbaar. Trouwens, over zwetsen gesproken, volkomen terecht dat je vorig jaar naar huis ging met de jaarlijkse Zwetsprijs. Nog van harte gefeliciteerd. Wat mij betreft had je ‘m niet alleen gekregen voor je prestaties in 2009, maar voor je hele oeuvre. Jammer genoeg is het waarschijnlijk de enige prijs die je ooit zult krijgen voor je politieke optredens. Zonde. Maar je weet niet half hoe je me hebt geholpen met je onnavolgbare gekakel. Een groot deel van je achterban was gewend aan het simpele ‘Stem tegen, stem SP’ en vonden het ineens knap ingewikkeld worden om hun leider te begrijpen. Ze zitten nu allemaal bij mij, enorm bedankt!

Bij het laatste debat vóór de raadsverkiezingen heb ik ook zo van je genoten. Je timing was werkelijk perfect. Je kon geen beter moment uitkiezen om mij een grotere bedreiging te noemen dan de islam. Die persoonlijke aanvallen zijn altijd zo lekker, iedere keer levert me dat weer een zeteltje op in de peiling. Zo’n attaque vlak voor de verkiezingen was het beste dat me kon overkomen. Ja Agnes, jij weet nu ook: die stadscommando’s in Almere komen er echt! Bij deze nodig ik je uit om een keertje te komen kijken, heb je wel verdiend.

Je hebt besloten om de politiek vaarwel te zeggen. Misschien nét iets te vroeg, want ik had je nog goed kunnen gebruiken de komende maanden. Ik hoop dat ik het karwei nu alleen af kan maken. Heb je trouwens al een sollicitatie lopen ergens? Geef even een gil als het niet lukt om weer aan de bak te komen, misschien kan ik wat voor je regelen. Ik heb inmiddels goede connecties in Den Haag en Almere. Nou meid, heel veel succes in je verdere carrière. Het ga je goed. Bedankt voor alles!

Groetjes,

Geert

\"\"

7 thoughts on “Agnes, bedankt!

  1. geloof dat ik jouw nieuwe stijl minder vind dan de scherpere columns van voorheen. Uit naam van iemand anders iets schrijven? Liever zie ik persoonlijk een scherpe kritische noot van JW over wat er opgevallen is.

  2. Jels, wees gerust, dit is niet mn ‘nieuwe manier van schrijven’, maar ik probeer graag dingen uit. Zeker als het om een onderwerp gaat waar de halve wereld over schrijft probeer ik een originele insteek te kiezen. Maar volgende week weer een ‘normale’ :-)

    Dank in ieder geval voor je kritische feedback, wordt zeker gewaardeerd!

  3. Wel grappig en verrassend dat Geert er onder. Hoop alleen niet dat je je inlaat met dat gedachtengoed van die man die alleen maar problemen signaleert maar nog nooit wat heeft opgelost. Dat wordt een ramp voor onze nazi, sorry ik bedoel natie.

    O ja en dan nog wat. Ik heb je eerste foutje ontdekt. Aan het slot van de column: “Geef even een gil als het niet lukt om weer aan de bak “kan” komen. “Kan” moet volgens mij zijn “te”.

  4. Hmmm, denk dat dit een bewuste move is van ons JW’tje om de rubriek Lieve Mona (maar dan Lieve Jan-Willem) te krijgen in een van neerlands roddelblaadjes ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>