And stay out!

Je mag rustig stellen dat ik een Teletekst-freak ben. Het eerste en het laatste wat ik op een dag doe is nieuws, sportuitslagen en beurskoersen absorberen door de benodigde paginanummers in te toetsen op mijn afstandbediening. Voor de mensen die louter naar bewegende nieuwsbeelden kijken: op pagina 401 lees je headlines met betrekking tot futiliteiten in showbizz- en entertainmentland. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat de kat van Lady GaGa verkouden is of dat Brad Pitt zich eigenlijk erg onzeker voelt over de tatoeage op zijn rechterbovenarm. Reuze interessant nieuws. Tóch kwam ik in deze categorie een aansprekend bericht tegen waar ik vrolijk van werd. De zanger van De Dijk heeft afgelopen weekend een concert tijdelijk stilgelegd vanwege een bijzonder irritante bezoeker. Je weet wel, zo’n overdreven joviale pummel met een vale trui en sokken van Daffy Duck. Twee nummers lang bleef deze dissonant luid gierend vragen of het licht uit mocht en toen was Huub het zat. ‘Het moet wel voor iedereen leuk blijven!’ brieste hij. Onder luid gejoel werd de lolbroek afgevoerd. Waarom is jezelf gedragen zo moeilijk voor sommigen?

Hans van Baalen zal op die vraag in elk geval geen passend antwoord hebben. U kent Hans? Klein, gedrongen, nors, blauwe das. Echt een liberaal. Hans is lid van het Europarlement en daarnaast VVD’s hoop in bange dagen. Je zou zeggen dat de politieke barometer voor de VVD niet bepaald een hogedrukgebied aangeeft en dat de partij zelfs inspanningen van Van Baalen goed zou kunnen gebruiken. Maar in plaats van steun te geven aan zijn partij besloot meneer om Nicaragua met een broodnodig politiek bezoek te verblijden. Hans lijdt aan grootheidswaanzin en denkt dat zelfs het verre Nicaragua op hem zit te wachten. En waarom zou je dan niet, als je daar toch bent, van de mogelijkheid gebruik maken om de president te schofferen? Je bent tenslotte Hans van Baalen, dé Hans van Baalen. Wat zal die Ortega geschrokken zijn hè toen hij Hans uit het vliegtuig zag struikelen. Zo, dus dat is nu die hombre con conchones (man met ballen op z’n Hollands) die ons even de waarheid komt vertellen. Si. Wel, Hans heeft ze een poepie laten ruiken hoor! Eerst de president betichten van sjoemelen met de grondwet en vervolgens bilateraal met de legertop de mogelijkheden voor een coupe doornemen. Gevolg was dat ie linea recta met zijn mooie das tussen de benen op de eerste retourvlucht naar Brussel werd gezet. Had hij maar een beetje zijn best moeten doen op zijn tirade aan de linkse president. Nee, dan Wim Lex. Die koos tenminste nog zorgvuldig zijn woorden voor zijn speech. Althans, dat heeft hij láten doen. Dat er vervolgens iets mis ging met het vertalen van een gezegde waardoor hij iets riep over slapende garnalen en naar de klote gaan nemen we voor lief. Ik weet nog steeds niet of hij iets duidelijk probeerde te maken aan zijn toehoorders of gewoon zijn ongenoegen uitte over het voorgerecht van de vorige avond. In elk geval probeerde onze kroonprins wat leuks van zijn bezoek aan Mexico te maken. En gelachen werd er zeker. Maar wat nu toch met arme Hans? Weet je, laat hem maar. Heb ik tenminste nog wat te lezen op teletekstpagina 401.

\"\"

8 thoughts on “And stay out!

 1. Grmpf…ik kan me voorstellen bij een concert van De Dijk dat je geen topavond hebt. Hun enige oké nummers zijn de bekende nummers en de rest is ronduit bagger. Je moet er gewoon niet naar toe gaan als je die bagger van ze niet wilt aanhoren. Probleem 1 opgelost en toch hulde dat ze die dissonant uit de zaal hebben gezet.

  Die Hans van Ballen, oeps, Baalen, als dat VVD’s hoop in bange dagen is, dan vrees ik met grote vrees voor de toekomst van de VVD inderdaad….het was vermakelijk en triest tegelijkertijd….voor het stuk was het overigens prettig geweest als je het gezegde van Wim Lex nog had vermeld

  De essentie van dit stuk zit volgens mij in het einde. Teletekst? Jan-Willem, de man die bloggen omarmt en die af en toe al voorzichtig msn’t en net weet hoe hij zijn lieftallige vrouwe een smsje kan sturen?

  Een man die langzaam maar zeker in de voetsporen van generatie Y stapt. Die man die gebruikt f*cking teletekst nog? Kerel, durf die stap voorwaarts te nemen. Omarm de nieuwe media en laat dat teleteksten. Het is net alsof jij nog in het tijdperk leeft van de telegraaf in plaats van internet en telefonie.

  Hmm….ik zou wel benieuwd zijn naar jouw mening over Twitter. Ik gok dat je er een prachtig stuk van weet te maken!

 2. Cynisch oud mannetje dat je bent! In je badjas met de sloffen op de bank, met de afstandsbediening in de hand alleen maar kritiek leveren op andere cynische oude mannetjes. Sneu hoor… bijna net zo sneu als de heer die zit te balen in Ortegaland. Terechte terugtrekkende actie met de das tussen de benen.

  Dhr Dijkgraaf snijdt hier trouwens een aardig onderwerp aan voor een volgende collumn! Twitter, het nieuwe medium om te communiceren. Het nieuws sneller dan teletekst of nu.nl, uw contacten altijd bij de hand…of misschien niet zo nuttig als ik hier doe denken. Of ben ik nu te cynisch?

 3. Heren, ik twijfel er niet over dat ik een enorm goed stuk over Twitter zou kunnen maken. Punt waar ik mee zit is dat ik er nog niet uit ben of ik dit medium moet omarmen of afdoen als de grootste waste of time van 2009. Met andere woorden: ik brand m’n vingers er liever niet aan…

 4. Kan ik me ook abonneren op deze site zodat wanneer een nieuwe Column uitkomt ik een mailtje in mijn box kan verwachten. Het verband tussen Huub en Hans zie ik nog niet helemaal, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen. Ik wist niet dat je zo links was trouwens …. rechts vullen ?

 5. JW ik overweeg ook nog om me in het getwitter te storten maar tegelijkertijd wens ik niet mee te doen aan dat gehypte ‘kijk/lees mij eens’-medium.. Maar dat vinden de twitters(?) twitteraars(?) volgens mij ook nog steeds, dus ik zou zeggen: schrijf dat stuk! En anders kun je altijd nog een rectificatie plaatsen :D

 6. Linkse rooie rakker site is dit zeg!
  JW als dit het niveau van jou column is dan vind ik DIT geloof ik de grootste tijdsversplling van 2009!
  Nou is Hans idd niet het grootste talent van de VVD maar dat laten we even in het midden.
  De onsamenhangendheid in bovenstaand stuk valt mij idd ook op. Toch moet ik altijd wel lachen om de bekrompen linkse gedachtengang van JW. Lang leven de NS (ook al zo’n vergaarbak van links talent).

 7. Overigens dacht ik dat jij zo koningshuis gezind was?
  Je feliciteert mij zelfs met de verjaardag van WimLex.
  Lange Leve de Koning(in) Hoera! Hoera! Hoera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>