De schrijver

Dit is \’m dan, de man achter Life is a Bitch!


\"Life

Voor de mensen, die niet direct een naam aan dit gezicht kunnen koppelen: deze blauwe ogen horen bij Jan Willem Grift (1979). Hij schrijft wekelijks een column over de actualiteit. Meestal zijn deze columns scherp geschreven en wordt de lezer stof tot nadenken gegeven. In een wereld waarin social media een grotere rol spelen dan ooit, wordt de stortvloed aan nieuws en actualiteiten ook groter dan ooit. Jan Willem pakt graag een onderwerp bij de kop waar mensen zich enorm druk om maken, terwijl de impact maar beperkt is. Denk maar eens aan het zeilmeisje Laura Dekker of de homo\’s die met het uitdelen van plastic tasjes protesteerden tegen homogeweld. Omdat het zo leuk is om te schrijven over dat mensen zich enorm druk kunnen maken om niets, heeft Jan Willem de site Life is a bitch! genoemd. Een passende uitdrukking. Ook actualiteiten waar Jan Willem een prikkelende mening over heeft worden vaak gebruikt in zijn columns, net als zaken die het niet verdienen nieuws te zijn. Denk daarbij aan een voorgenomen drankverbod in Urk of het gedoe om minaretten. Neem eens een kijkje in het columnarchief, waar al meer dan 30 columns in te vinden zijn.

Ook is er dagelijks op deze site een foto te vinden uit het nieuws met een onderschrift waar je op z\’n minst van zal glimlachen. Dit is een populair onderdeel van de site en wordt dan ook veel bezocht. Mocht je een keer een dagje missen, geen probleem. Speciaal daarvoor is er een foto-archief beschikbaar met de meest recente 100 foto\’s.

Veel plezier met je bezoek op de site. Schroom niet om te reageren op de columns of om Jan Willem persoonlijk een mailtje te sturen! Natuurlijk kun je je ook gratis abonneren, zodat je automatisch een mailtje krijgt als er een nieuwe column is verschenen!