Extreemrechts afval

Opmerkelijk bericht in de krant. Extreemrechts gaat de strijd aan met afval. Het gaat hier over louche lieden van de nationalistische vereniging Voorpost in Twente. Zij hebben een actie op touw gezet om zwerfvuil van buitenlandse komaf op te ruimen. De extremistische boys willen naar eigen zeggen de Nederlandse natuur schoon houden. Wat een schatjes! Een kluit kale, getatoeëerde kerels uitgerust met gele werksterhandschoentjes en een bezem. Dat wilde ik graag met eigen ogen zien.

Gelukkig is er in Almelo altijd wat te doen, dus ik naar het Hob Nob Festival. Want als er érgens rotzooi getrapt wordt, dan is het wel op het Hob Nob Festival. Veel bier in combinatie met een ontzagwekkend optreden van Plork & De Aannemers staat garant voor een terrein bezaaid met een laag afval, waar je u tegen zegt. Werk aan de winkel dus voor het ruige heerschap van Voorpost.

Terwijl de decibellen van de laatste gitaarakkoorden wegebden en het publiek dronken huiswaarts keerde, ging ik op zoek naar poetsende skinheads. Al van verre zag ik de mannen staan. Druk in de weer met stoffer en blik. Het maanlicht glinsterde op hun zwetende koppen. Ik had geen idee hoe je een nationalist het best kon aanspreken. Onbewust denk je tóch dat het na drie zinnen matten wordt. Ik besloot een veilige aanpak te kiezen. ˮGoed bezig heren, jullie houden de boel mooi netjes zoˮ begon ik. Joop, de aanvoerder van het stel, kwam dichterbij en keek me nors en fronsend aan. ˮJe moet heus niet denken dat we álles opruimen hier, wij doen alléén de buitenlandse troepˮ, antwoordde hij. Vliegensvlug bedacht ik me hoe ik daar, zonder bonje te krijgen, op kon reageren. ˮGoh, ik begrijp dat eigen volk eerst niet geldt voor afval?ˮ vroeg ik. ˮInderdaadˮ, snauwde Joop. ˮWij houden als pure nationalisten van het Hollandse landschap en we laten dat niet wegrotten door black trash. Kijk naar al die lege Marlboro-pakjes. Die verzieken toch onze mooie natuur?ˮ

Joop, die zeker de atoombom niet uitvond, dacht werkelijk Nederland beter te maken door alleen uitheems zwerfvuil weg te werken. ˮBesef je je wel dat het afval dat blijft liggen juist het milieu aantast?ˮ vroeg ik uitdagend. Joop keek duidelijk bozer nu. ˮEn dat die Lonsdale-trui van je ook uit het buitenland komt?ˮ ging ik verder. Ik was nu on fire zoals dat heet. Joop begon opzichtig te snuiven en zijn agressieve maten kwamen er bij staan. ˮLuister knul, wij zijn tegen álle buitenlandse invloeden. Ook tegen afval dus, punt uit. En misschien kun je nu beter vertrekken met je bijdehante praatjesˮ brieste Joop. Ik zag dat één van zijn maten een groot mes tevoorschijn toverde en ik zette het op een lopen. Na tien meter keek ik nog even om en riep: ˮDat mes is er trouwens eentje van Buck Knives, óók buitenlandse makelij!ˮ Plankgas scheurde ik langs het geparkeerde Voorpost-busje. Een zwarte Toyota.

\"\"

Meer columns op Life is a Bitch!

21 thoughts on “Extreemrechts afval

 1. Als je weer een keer naar dergelijke groeperingen gaat kijken en dergelijke uitlatingen gaat doen, laat het dan even weten… Dan kom ik naar jou kijken!

 2. Vermakelijk stuk tekst.

  Als ik een beetje logisch nadenk, blijft het bij een stuk tekst uit de duim….

 3. JW. Ik probeer toch iedere keer serieus jouw colums te lezen en ondanks dat jouw schrijfstijl met iedere column beter wordt, zit er teveel fantasie tussen. Probeer het eens wat meer naturel te benaderen. Zonder extreme verzinsels. Met jouw schrijfstijl ben je in staat om te prikkelen, te irriteren of tot nadenken aan te zetten. Als je dat onder de knie krijgt, lees ik ze met meer plezier (en zou ik zowaar inhoudelijk ingaan op de stukjes).

  Uiteraard wel de nodige bewondering dat je er toch iedere keer een column weet uit te persen en iedere dag met een foto van de dag komt. Een volhardende jongekerel ben je. En zo ist maar net!

 4. Ik doe met Niels mee Ik wil het ook wel eens zien! Laat het mij dus de volgende keer ook weten!
  Maar dan help ik je wel hoor. Als je klaar bent dan sta ik klaar met m’n auto’tje om weg te scheuren zodra je instapt en schreeuwt: “MOVE MOVE MOVE!”

 5. super origineel..
  Beeldend..het veldje, die kale zwetende skinheads,
  Scherp weer…echt lekker om te lezen.

  grappige uitsmijter

  Louis

 6. Alhoewel ik niets nieuws lees is dit toch een ijzersterke column.

  Hoe dom kan een mens zijn vraag je je af, als je leest over deze actie van de extreem rechtse mensen. (extreem linksen kunnen ook dom zijn, heb ik ervaren!)

  ” “Wij houden als pure nationalisten van het Hollandse landschap en we laten dat niet wegrotten door black trash.” Zou degene die dit bedacht heeft weleens na gedacht hebben over het ontstaan van zijn land, de mensen en de geschiedenis ervan. Hoe Hollands zijn de voorouders van hem of haar?

  Maar goed domheid heeft nu een gezicht in de tweede kamer en wellicht ook in onze regering. Donkere wolken boven Nederland.

 7. Jan-Willem, je bent een computerheld zonder lef het bovenstaande ook echt uit te voeren. Prutser. En zwerfvuil van ‘buitenlandse komaf”? Verzinsels tot waarheid bombarderen komt vooral uit een bekende politieke hoek.

 8. Ghehe. Inderdaad ja. Met zo’n kale knakkert zou je toch denken dat er meer zuurstof in die kop zou kopen. Moet je ze eens een foto later zien van een zwarte bokser in een lonsdale-outfit. Worden ze gek die gasten. Briesen en snuiven, happen en kluiven.

  Maar oh wat mooi, het woord ‘wegebden’ Zo’n puur woord is dat zeg.

 9. Opnieuw met plezier gelezen. Veel leuke vondsten met de zwarte Toyota als absolute knaller aan het eind.

 10. Als lezer scheur je door dit verhaal als een mes door de boter.

  Vooral die zin: ˮWij houden als pure nationalisten van het Hollandse landschap … ” Kan ik mijn helemaal in vinden.

 11. Uit ongeloof heb ik het bijbehorende artikel opgezocht. Het is zoals in de column beschreven wordt! Ze gaan het uitheemse zwerfafval opruimen.

  Ik hoop wel dat die gasten het toilet nog doortrekken na een weekje stamppot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>