Friese opknapbeurt

Eén ding moet je die jongens nageven: creatief zijn ze zeker! Ook in Friesland moet de broekriem worden aangetrokken en daarom heeft een stelletje overactieve ambtenaren de volgende bezuiniging bedacht. Alleenstaande bijstandsvrouwen worden voor 1.400 euro gepimpt en vervolgens gesleten aan een rijkaard. De verwachting is dat de rijke minnaars voor hun opgedirkte sloeberwijfies gaan zorgen. Op die manier denken de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel flink te kunnen snijden in de uitkeringen.

Friezen staan niet bekend als de knapste mensen. Als je goed naar ze kijkt, kun je alleen maar hopen dat ware liefde wél van bínnen zit. In dat opzicht kun je de ambtsdragers prijzen dat ze iets aan het uiterlijk van mottige Friese vrouwen willen doen. De vraag is alleen of een restauratie van veertienhonderd euro voldoende is om afzichtelijke welfare chicks weer bloot te kunnen stellen aan het daglicht. Een aantal exemplaren heeft een dringende ontharingsbehandeling van het gezicht nodig, die al het dubbele kost. Wat doe je tegenwoordig nog met een lousy 1.400 euro? Nagels veilen, nieuwe schoenen, haren wassen en dan heb je het wel gehad. Eeuwige vrijgezel Mark Rutte is misschien nog te verleiden na zo’n minimale verfraaiing van een wanstaltig Sypke, maar verder worden de losbandige Friese Rockefellers er niet warm of koud van. Met als gevolg dat de bijstandsmoeders, ietsje knapper, spoedig gewoon weer op hun oude versleten bank zitten.

De voorgenomen opknapbeurt is geen grap, het is de realiteit. Friese realiteit weliswaar, maar toch. Verbazingwekkend hoe in tijden van economische tegenslag dergelijke ideeën zo ondoordacht de wereld in geslingerd worden. Wat heb je gestudeerd als je denkt met een kleine schoonheidsinvestering arme dames te kunnen slijten aan rijke mannen en zo te besparen op uitkeringen? Alsof rijke vrijgezelle mannen op zoek zijn naar vrouwen die geen cent te makken hebben. En mochten ze die wél willen dan vinden ze die dames zelf ook met gemak. Hebben ze de gemeente niet voor nodig. Even zwaaien met de portemonnee in een achterstandswijk en honderden noodlijdende moeders kuieren zo achter hun Maserati’s aan. Als de ambtenaren hun werk iets beter doen, dan investeren ze tienduizend extra in die vrouwen en tuigen ze een grote rosse buurt op in de Friese dorpen. Dan hebben die vrouwen werk, meerdere minnaars en spekken ze ook nog eens de staatskas! Kijk, dan ben je recessietechnisch goed bezig. En worden zowel de Friese vrouwen als de plaatselijke economie opgeknapt.
\"\"

Meer columns op Life is a Bitch!

13 thoughts on “Friese opknapbeurt

 1. Een waarheid als een zwart bonte koe! Zien Friese paarden er beter uit dan?

 2. Ach ja…de overheid doet nu ook mee met RTL-achtige concepten en zaken als Boer zoekt vrouw. Of miljonair zoekt vrouw.

  Inderdaad nog even en bijstandsmoeders mogen in het kader van de WMO-participatie verplicht achter het glas gaan zitten. Voorzover 4 jaren VVD/Rutte beleid hen al niet daartoe zal gaan dwingen.

  Ik denk dat bijstandsvaders zich maar beter voor dat geld kunnen laten ombouwen.

 3. Nu moet ik als Groninger even opkomen voor de westerburen… want het aandeel Friezinnen als Miss Nederland is de afgelopen 15 jaar behoorlijk groot. En Doutzen Kroes is Neerland’s bekendste en best betaalde model.
  De Friezinnen mogen er best zijn!

 4. Friezen zijn mooi Kijk maar naar de Friese Stabij.
  En waarom zou je in vredesnaam een stinkende vent met een tweede hands Opeltje willen. Dan liever die uitkering en de (relatieve) vrijheid.

 5. Racist … wat heb jij tegen Friezinnen ? En waarom altijd over diezelfde kam geschoren ? Alsof alle moslims met bommen …. nou ja …. dat :-)

 6. Nagels veilen, want alle beetjes helpen hè. Maar ik denk niet dat veel mensen de nagels van bijstandsmoeders willen overnemen.
  Je hebt al eerder laten zien niet veel op te hebben met vrouwen. Rotcolumn weer.

 7. De cliëntenraad van de gemeente Dongeradeel heeft, heel terecht, juist ernstige bezwaren gemaakt tegen de aanpak. En het is ook een godsgeklaagd plan van idiote ambtenaren. Ik heb geen berichten kunnen vinden waarin is vermeld dat het niet meer doorgaat, maar ik hoop wel dat het inderdaad is afgeblazen. De theorie erachter is gewoon misselijk makend.

  Daarnaast is het gewoon illegaal. Het plan is doorgevoerd zonder overleg met B&W en zonder overleg met- of goedkeuring van de cliëntenraad. Dit is tegen de wet aangaande cliëntenraden in.

  Inmiddels hadden zich volgens de berichten minder dan tien vrouwen aangemeld. Dat er toch nog een aantal dames vrijwillig aan mee doen is verder logisch. Als je mensen die vrijwel niets hebben iets aanbiedt, is alles een cadeautje.

 8. Mee eens, ware liefde is niet te koop, maar schuilt aan de binnenkant. Daarom is het idee alleen al verwerpelijk. Maar om de Friese vrouwen zo over een kam te scheren gaat mij te ver. Daar doe je mijn Fries nichtje (die jij ook jouw nichtje is), die nota bene gescout was door een internationaal modellenbureau ernstig mee te kort.

 9. nou ben ik wel benieuwd naar dat nichtje. als ze een beetje op jw lijkt, dan …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>