Handig

Sommige mensen zijn erg handig, veel anderen niet. Eerlijk is eerlijk, ik ben één van die vele anderen en ik lig daar niet wakker van. Toch heb ik weleens iets in elkaar gezet, maar dan moet én de overtuiging er zijn én de instructies moeten extreem helder op papier staan. Als mijn handen dan ook nog eens doen wat mijn hoofd wil, dan staat er meestal na een paar uur wel wat op poten. Al heb ik altijd een gaatje of een schroefje over. Ik moest aan mijn onhandigheid denken toen ik las over die 23-jarige Nigeriaan die probeerde een vliegtuig op te blazen. Afgaand op de door Al Qaeda beloofde zeven jonge maagden ga ik er vanuit dat het met zijn overtuiging wel goed zat, maar dan de uitvoering nog. De terreurorganisatie heeft blijkbaar ook zo zijn klunzen. Brandend van verlangen kijk je een ellenlange reis uit naar het paradijs en op moment suprême kamp je met een binnenbrandje in je kruis. Wellicht heeft de beste man ergens een stap overgeslagen in de handleiding of had de constructie een te kort lontje. Dat laatste klinkt voor een neger niet erg aannemelijk. Hoe het ook zij, het leek niet erg op een technisch en goed voorbereid hoogstandje. Maar ja, goed voorbereid was ook het luchthavenpersoneel niet.

Tegenwoordig is vliegen naar de VS ongeveer hetzelfde als een samenvatting van je privéleven in de Telegraaf zetten. De Amerikaanse autoriteiten weten voordat je hun land binnenkomt vaak al meer over je dan je eigen partner. Dat een veiligheidsofficier aldaar je een goedbedoeld advies geeft door je de namen van een aantal veilige homobars te geven en je vrouw je vervolgens als door de bliksem getroffen aankijkt. Prettige vakantie. Op het moment dat je op Schiphol door de douane gaat voor een vlucht naar de States ben je al dusdanig uitvoerig gecontroleerd dat je laatste hoop op een klein beetje privacy vervlogen is. Toch is het een Afrikaan, die nota bene op een lijst met verdachte namen stond, gelukt om ongezien een naald en wat poeder aan boord te smokkelen. Wie houden we eigenlijk voor de gek met al die scherpe douaneregels? Als je kwaadwillend bent en flink je best doet, krijg je heus verdacht materiaal mee aan boord. Het wachten is op iemand die letterlijk onder de leden een lucifer en een reageerbuisje met springstof weet mee te smokkelen en vervolgens zorgt dat ie in het vliegtuig naast MacGyver zit. Voor de jongere lezers: MacGyver was iemand die zelfs van een zak kunstmest en een cocktailprikker een bom wist te maken. Voor mij is dat altijd pure magie gebleven. Mij is het nog niet eens gelukt om ongezien een fles shampoo mee het vliegtuig in te krijgen. Maar goed, ik ben dan ook niet zo handig.

\"\"

7 thoughts on “Handig

 1. keurig !

  hehe kortje lontje van een neger… hehe

  mcgyver was mijn held ook, gewapend met een rol ducktape en een gezonde dosis chemisch vernuft wist hij bommen en granaten te maken van ieder los liggend grafelsteentje !!!

  maar deze man mistte elke vorm van technisch vernuft blijkbaar, en de onontbeerlijke rol ducktape. missie mislukt… wel een of andere nederlander die over de man gestruikeld is in zijn haast om naar de nooduitgang te komen die nu de held van de wereld is.

  had mcgyver niet gebeurd, die wist precies waar hij moest lopen om niet te struikelen

 2. Hmmm…..om 20:02 had Jels nog geen biertje op en een uur of zes later hadden we veel te veel op.

  Hoe hij het presteert om in zo’n kleine reactie tenminste twee ernstige spelfouten te maken zonder alcoholmisbruik is mij een raadsel en trekt mijn aandacht iets te veel weg van jouw overigens leuke post.

 3. Hoi Jan Willem,
  Gelukkig dat de onhandigheid van deze kwaadwillennde Nigeriaan nu eens een keer gunstig uitpakt. De bemanning en de passagiers zullen hem achteraf dankbaar zijn voor deze onhandigheid. En wat jou betreft denk ik dat je handiger bent dan jezelf denkt. Tot morgen.

  Groetjes je pa.

 4. Die van die neger en dat korte lontje snap ik niet :( … verder leuke column! En wat een rotexcuus.. je kunt zeker ook niet koken?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>