Homotasjes zijn voor mietjes

Het rommelt  in Homoland. De homogemeenschap wilde in de laatste week van januari zoveel mogelijk heuglijk nieuws de wereld in helpen. Ze ervaren vaak een benarde positie in de samenleving en vonden het tijd voor positieve aandacht. Wat dat nieuws inhield? Nou, Arie Boomsma kreeg bijvoorbeeld een twijfelachtige award uitgereikt voor zijn inspanningen om het ‘homozijn’ te promoten binnen christelijke kringen. Dries Roelvink was eigenlijk eerste keus, maar die dacht dat de prijs een geldbedrag inhield en weigerde te komen. Verder werd de stad Amersfoort in de bloemetjes gezet door deze aan te wijzen als pretplek waar dit jaar Roze Zaterdag zal worden georganiseerd. Klap op de vuurpijl van de homopromoweek was het plan om een reclamespotje voor een homodatingsite uit te zenden in de VS tijdens een groot sportevenement. Allemaal leuke dingen dus. Maar vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de feestweek. Conservatief en preuts als Amerikanen zijn, weigerden ze het spotje uit te zenden. Het zou niet in hun reclamebeleid zou passen. Ik dacht altijd dat Amerikanen zelfs op grafstenen nog reclame plakten, maar blijkbaar wordt er nu ineens een beleid gevoerd. Treurig en hypocriet. Vervolgens werd er in Amsterdam een man in elkaar geslagen, omdat hij een tasje in de hand had met de tekst Gays&Gadgets. En daarmee was de maat vol. Diverse homostichtingen vonden het tijd voor actie, harde actie.

Dat er iemand een pak slaag krijgt omdat hij homo zou zijn, is natuurlijk absurd en pure discriminatie. Als ik zo’n berichtje lees, verbaas ik me telkens weer hoeveel imbecielen er in dit land rond dartelen. Maar die verbazing werd in dit geval nog groter toen ik las over hoe de homogemeenschap daar vervolgens op reageerde. Woedende homo’s deelden in de Kalverstraat tasjes uit aan winkelend publiek om te laten zien dat deze matpartij de druppel was en dat het afgelopen moet zijn met antihomogeweld. Tasjes! Aan winkelend publiek! Hoe boos kun je zijn? Mijn verbazing sloeg om in een lachbui toen ik las dat Amsterdamse gemeentebestuurders ook tasjes aan het uitdelen waren. Dezelfde mensen die kortgeleden na uitvoerig onderzoek besloten dat er toch géén keurmerk komt voor darkrooms. Hoe mooi glimmend de tepelklemmen en anaaldouches er ook bij liggen, het ‘Ik kies bewust’-logo komt er niet op. Amsterdammers snakken naar de gemeenteverkiezingen. Terug naar de homo’s. Natuurlijk snap ik dat ze boos zijn, maar alsjeblieft jongens, maak dan een stoer en serieus statement. Deel geen tasjes uit, maar breng een maatschappelijke discussie op gang of hou een stille tocht mij part. Door dat te doen worden jullie misschien wel serieus genomen!

\"\"

4 thoughts on “Homotasjes zijn voor mietjes

 1. Serieus GENOMEN ?

  heuglijk heb ik even op moeten zoeken ….. ik dacht dat het heugelijk was …. je hebt gelijk …. heuglijk !

  bijvoeglijk naamwoord
  1 memorable
  2 joyful, pleasant

 2. JW, wederom een mooi epos doch bedenk je wel dat homo’s nogal in touch zijn met hun vrouwelijke kant en als gevolg daarvan dientengevolge denken. Nu heb ik eens her en der geinformeerd en het bleken blanco tassen te zijn. What the fuck? Geen statement?

  Nee, die blanco tasjes zijn bedoeld voor de aankopen die bijv. gedaan worden bij Gays&Gadgets zodat het niet zichtbaar is dat daar gekocht is. Een stoere statement was geweest dat de homo’s de dader een koekje van eigen deeg gegeven hadden, maar ja, if you hit like a girl ;-) zet dat geen zoden aan de dijk. Hooguit hadden ze die vent in een zaal met homo’s kunnen plaatsen en hem eens moeten uitwonen.

  Maatschappelijk gezien accepteren velen zoals ons terecht de homo-gemeenschap doch altijd zul je idioten hebben die een hekel hebben aan ieder minderheidsgroepen, of het nu homo’s zijn, mannen met oorbellen, vrouwen met ongelijke tepels en ga maar door….misschien had je het stukje moeten wijden aan dwergwerpen, want dat schijnt vandaag de dag nog steeds gemeengoed te zijn :p

 3. Mieters leuk stukje.
  Al die tasjes zal Annie leuk vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>