Italiaanse humor

Wat een schitterende voltreffer! Midden in het gezicht van Silvio. Iedereen verwachtte dat hij op een zekere dag doorzeefd zou worden met een machinegeweer door één van z’n vroegere maffiamaatjes. Zo eentje die de arrestaties van de laatste tijd beu is en het recht in eigen hand neemt. Niets van dat alles. Zondagavond werd Berlusconi geveld door niets meer dan een miniatuurbeeldje van de Milanese Dom. Waar de kerk zoal niet goed voor kan zijn. Ik heb weer genoten van deze Italiaanse rasentertainer, wat een held is het toch. Dat je er met een gebroken neus en twee los zittende tanden nog aan denkt om even uit het raam van je limo te gaan hangen en het volk je verwondingen te tonen. Dan moet je wel een neusje hebben voor het kiezen van je momenten. En dat heeft de sensatiebeluste Silvio. Net als pijn trouwens. Ik denk dat het vliegende stukje klei harder is aangekomen dan zijn recente echtscheiding. Zou Silvio nu vertroeteld worden door zijn 18-jarige schatje? Ik hoop dat ze een beetje lief voor hem is. Haar ouders vinden het achteraf vast niet erg dat ze door hem zijn wakker gebeld. Misschien doneren ze Silvio zelfs wel één van de melktandjes van hun dochter om zijn gebit mee te repareren. Echte liefde.

Ik dacht nog eens na over de aanval met het beeldje, wat helemaal niets voor Italianen is. Italiaanse aanvallen komen vaak erg onverwachts en zijn minstens zo dodelijk. Kan menig voetbalteam over mee praten.  Ook zou je veronderstellen dat Italianen wel raad weten met afrekeningen. Ik denk aan veel pistoollawaai en spaghettisaus op de muur. Komen ze met zo’n geboetseerd beeldje op de proppen, dat verzin je toch niet? Zou deze warrige idioot niet gedurfd hebben grovere middelen in te zetten? Hij heeft in ieder geval geen banden met een tweetal Nederlandse gevangenen, die waren doortastender. Waren Volkert en Mohammed maar Italiaan. Eigenlijk was het gisteren maar een laffe voorstelling. Maar toch moest ik hard lachen, net als zijn ex.

\"\"

7 thoughts on “Italiaanse humor

 1. Helaas heeft de actualiteit je column ingehaald. Inmiddels is gebleken dat de dader een psychotisch patient is, die zichzelf niet herkend heeft in zijn ”oppervlakkige, laffe en ondoordachte daad”. Neemt niet weg dat Silvio inderdaad een rasentertainer is!!

 2. Recent zijn er in verschillende Nederlandse dagbladen stukken over de heer Berlusconi gepubliceerd. Deze stroom van berichten is opgang gekomen doordat de spijtoptant Gaspare Spatuzza verklaringen af heeft gelegd dat Silvio banden heeft met de maffia. Daarnaast floreert de maffia als nooit te voren sinds dat Silvio aan de macht is gekomen…

  Mede daarom is het niet reëel om te verwachten dat Sivlio door kogels van de maffia wordt neer geschoten.. En zijn wellicht de recente stroom aan arrestaties ook een doorn in het oog van Silvio omdat het net om hem aan het sluiten is?

  Wellicht is deze hele actie in scene gezet om de populariteit van deze rasentertainer weer wat op te poetsen na de recente stroom van berichten rondom 18 jarige meisjes?

 3. Geboetseerd beeldje? Ik zag een foto in de krant; het zag er toch wel erg erg puntig uit. Ik zou bijna medelijden krijgen met de man…

 4. Ola JW, je hebt een leuke schrijfstijl doch heb ik bij iig jouw laatste 2 blogposts mijn vraagtekens over het doel waarom jij de post geschreven hebt. Bij deze blijft mij hangen dat je er om gelachen hebt nadat ik ik mij door een onsamenhangend verhaal heb moeten worstelen waarvan ik niet het idee heb dat het tot iets leidt. Iets wat jij volgens mij juist graag wilt. Misschien vind je het leuk om te melden dat je er om gelachen hebt (en ja, Berlusconi is een briljant imagostrateeg door nog even met zijn bebloede kop uit het raampje te kijken zodat er nog een foto genomen kan worden), maar denk eens na over de vraag wat het effect is wat je hoopt te bereiken nadat iemand een post gelezen heeft. Dan kan trouwens ook betekenen dat je wat meer voorwerk moet doen om feiten van fictie te onderscheiden. Je hebt de aspiratie tenslotte om journalistiek verantwoorde stukjes te schrijven en dit blog wellicht te laten uitgroeien tot een medium als geenstijl waar user generated content en de trouwe aanhangers vanzelf zorgen voor vulling van deze site. De naam van de site klopt al, nu nog het Jan-Willemeriaans als taal en na iedere zin: NICE vermelden?

 5. Gerben, ik dacht dat je net een nieuwe baan had? ;-) Nog steeds een zee van tijd over begrijp ik…
  Anyway, ik begrijp je comment. Nu is het zo dat ik niet bij elke column een mening wil uiten over een onderwerp. In dit geval maakte ik een stuk over Berlusconi waar een aantal feiten in verwerkt is en waar de lezer mogelijk om zal lachen. Als je een column van bijvoorbeeld Jan Blokker leest zie je dat hij altijd een mening verkondigt, terwijl Youp van ‘t Hek vaak zaken beschrijft zonder een standpunt in te nemen. Ik varieer liever, waarbij ik soms een mening heb en soms gewoon iets grappigs schrijf. In ieder geval goed om te merken dat jij als vaste volger het verschil merkt :-)
  Tips zijn overigens meer dan welkom!

 6. Zeg, wat ik wel een interessant onderwerp vind, is waarom de dienstverlening van de NS totaal ontregelt raakt als er een beetje sneeuw valt…kun je daar eens niet op ingaan…actueel is het zeker met alle politieke verontwaardiging daarover ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>