Lekker slim

Wat heb ik ineens een enorme zin om weer te gaan studeren! Ik verlang terug naar de tentamenstress, de vrijdagmorgenkater en het Euroshopperbier. Oh oh oh, wat heb ik die dingen gemist. Jarenlang heb ik niet gedacht aan het schaamteloos gekopieer van studieopdrachten, het knikkebollen boven “Meso-economie en Bedrijfsomgeving” of het nachtelijk gezwalk door de stad, maar ik wil terug. En wel zo snel mogelijk! Al tijden zit ik muurvast in een keurslijf, maar godzijdank ben ik heerlijk wakker geschud. Ik ga weer leven, eindelijk! Mijn hartelijke dank gaat uit naar een universiteit in Nijmegen.

In een poging om nieuwe studenten naar de Gelderse stad te trekken heeft de Radboud Universiteit een aantal promofilmpjes laten maken. Hierin is een knappe blonde stoot te zien, die in een doktersjasje met diepe decolleté quasi-wetenschappelijke kwesties aan de kaak stelt. Vanachter een ietwat streng ogend brilmontuur werpt ze steelse blikken in de camera en verleidt aankomende studenten tot een keuze voor Nijmegen.  Man man, wat is ze lekker! Een volmaakt lichaam, dat van harte uitnodigt om uitgebreid bestudeerd te worden en met twee objecten om eens flink onder de loep te nemen. Mmmm. Ik ben om en denk er zelfs over om weer op kamers te gaan wonen. Droog brood en vitaminegebrek, here I come! De campagne is een geniale zet van de Radboud Universiteit. Echt, wie zijn studiekeuze op een andere stad laat vallen is gek. Nijmegen kan zich gaan voorbereiden op een enorme toestroom van eerstejaars. Ware het niet dat de sexy wervingscampagne in gevaar is gekomen!

Een bekrompen trien van de ondernemingsraad van de universiteit vindt de filmpjes ‘seksistisch en denigrerend’ en vraagt zich af welke studenten hiermee precies worden aangetrokken. Samen met wat andere fantasieloze schapenkoppen wil ze de uitdagende rolprenten verbieden. Treurigheid troef! Als je ook maar een greintje vertrouwen hebt in je nieuwe studenten, dan reken je er toch op dat ze door zo’n reclamefilmpje heen prikken? Je gaat er toch van uit dat ze zo slim zijn om zich niet slechts te laten leiden door een prikkelend filmpje? Alsof ze denken dat die sexy chick echt bij hen in de klas komt. Maar nee, de aseksuele brigade van de Radboud Universiteit heeft liever een doorsnee promovideo met een kalende vijftiger in een muf grijs maatpak met foute bruine schoenen eronder. En slechte teksten uitkramend als: “Studenten zitten in Nijmegen meer dan goed, zolang je je best maar doet”.  Ik vraag me hardop af welke studenten je dáármee aantrekt!

Meer columns op Life is a Bitch!

18 thoughts on “Lekker slim

 1. tering wat een slecht filmpje… reden te meer om niet naar nijmegen te gaan. Wel denk ik met weemoed terug aan de tijden van de societeit, de commissies, het gelal en gebral, de zondagochtend-eitjes-met-spek, en ….

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Ik wil ook wel eens een stevige blonde JONGE kerel met een dikke in zijn broek me lokkend naar de universiteit op een filmpje zien. De man als dom en blond dat lijkt me ook wel wat. En dat dan jaar in en uit.

 3. Goed geschreven. Mijn bezwaar betreft het trendmatige en modieuze. Waarom geen promfilmpjes van studentenorgieen. Ik kom wel eens filmpjes tegen van ‘college feesten’ in Amerika.Zo saai!
  Stoffig hoeft het niet te zijn. Universiteit is saai geworden. Ideologiearm en ijdel.De maatschappij kritiek gaat niet verder dan omschrijving van uitzicht op positie en carriere. Net als Amsterdam, Nederland en de rest van de wereld, veruiterlijkt de samenleving en wordt oppervlakking in beleving. Toch maar LSD in het drinkwater!

 4. Jonge heren,
  Met dit promofilmpje zullen weinig vrouwen zich aangetrokken voelen tot de Radboud Universiteit. Willen we dit? Nee toch?

 5. Ach, er is wetenschappelijk aangetoond dat de mooiste meiden, die als motorkapbekleding dienen op de jaarlijkse autoshow in Genève, de meeste auto’s verkopen. Sex sells.
  Mannen kopen auto’s………en vrouwen moeten studeren om in het kabinet te komen.
  Dieser Schuss wird nach hinten los gehen.

  PS.: leuke column.

 6. Ik vraag me toch echt af wat kerels tegen Ancilla Tilia hebben, zelfs als haar beroep zich voornamelijk in het horizontale vlak afspeelt. Maar goed, we weten het nu: bij werving van feuten en andere eerstejaars studentjes zijn scherts en/of ironie ten strengste verboden.

 7. Dit is dus the best movie ever! Ofzo. Mensen die daar gestudeerd hebben moeten wel briljant zijn. En ik kan uit ervaring zeggen dat dat inderdaad het geval is!

 8. Wat JW zegt, daar prikt met heus wel doorheen…

  Sterke column, een van de beste die ik van je heb gelezen(en dat zijn er nogal wat;)) Leest lekker vlot weg en is to-the-point!
  Ik zie zomaar een succesvolle samenwerking in de lucht hangen!!

 9. Ik ben erg voor sex en voor sexy, maakt het leven leuk. Maar ook ik vind dat de verseksualisering (= bij alles wulpse, kronkelende vrouwen)soms wel erg ver doorschiet en heb niet het idee dat dit in het voordeel van jonge meiden werkt. Waarom iets maken waar doorheen geprikt moet worden? En waarom richt je je maar op de helft van je doelgroep, tenminste heb niet het idee dat de gemiddelde meid door dit filmpje wordt aangesproken. Doe gewoon iets met frisse jongens en meiden, gooi er een lekker pittig muziekje en wat humor in (zet mijn part die ‘kalende vijftiger in een muf grijs maatpak met foute bruine schoenen eronder’ voor lul) en klaar.
  Vond trouwens wel je beschrijving van studentenleven leuk: ‘Droog brood en vitaminegebrek, here I come!’

 10. Erg leuke column, maar ik vrees dat ik het met Anti eens ben. Voortbordurend op de term ‘zinloos geweld’ vind ik dat je ondertussen gerust kunt spreken van ‘zinloze sex’.

 11. tot wanneer kan ik inschrijven?
  Ik vind het een grappig gegeven en grappig geschreven..iedereen kan ermee doen wat ie wil? En zo schrijf je het ook!
  o ja..tot wanneer kan ik inschrijven..

  louis

 12. Heel leuk. Jammer dat er niet een tweede filmpje is voor de dames, voor het evenwicht zeg maar.
  Zo’n Pepsi Cola bouwvakker die al zwetend zit te blokken op een tentamen.

 13. Leuk, maar wel helemaal op de mannelijke studenten toegespitst. Zou het ook vrouwelijke studenten weerhouden? Zo van: als er zulke mooierds zitten, heb ik toch geen kans?
  Leuk geschreven, trouwens en lekker inconsekwent. Helemaal gaan om de sexy meid en vervolgens daar doorheen kijken. Vermakelijk,

  groet van Pally

 14. Mugs,

  Je doet me terugdenken aan onze tijd op de Westenbergmate. Gras tot aan het raam, drie banken voor drie studenten, Grolsch en eten met Jerry Springer op het scherm! Whoehaa!

  Succes in Nijmegen ;-) . VCD

 15. Ik kan bevestigen dat de uni in nijmegen nogal preutse instelling heeft en het filmpje vast tegen heel veel zwarte kousen benen aan zal schoppen.
  Daarbij zijn de kindertjes die op de uni rondlopen alles behalve knap.
  Deze dame is te mooi voor de uni, en minder geslaagd als actrice…
  en het geluid is niet zo best (had een fatsoenlijke microfoon gebruikt, niet die van de camera)… goedkoop filmpje ? (kun je op 2 manieren uitleggen)

 16. ik had een vraag waar en wanneer kun je inschrijven voor het programma lekker slim ik wil namelijk een vriendin opgeven

  groetjes kelly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>