Mijn sollicitatie bij de PVV

Beste heer, mevrouw,

Op uw website vond ik de vacature van Persvoorlichter bij de PVV. Ik heb het profiel met genoegen gelezen en hierbij solliciteer ik graag naar deze functie.

Ik lees in uw advertentie dat het redigeren van teksten een belangrijke taak is. Om eerlijk te zijn zit redigeren mij in het bloed. Als kind was ik er al zeer bedreven in. Ik redigeerde mijn schoolrapporten dusdanig, dat ik er van mijn opa toch nog een paar gulden voor kreeg. Ook heb ik in mijn arbeidsverleden ruimschoots ervaring opgedaan met redigeren. Zo heb ik vele e-mails aan klanten van diverse grote banken dusdanig geredigeerd, dat het mijn Nigeriaanse werkgever miljoenen heeft opgeleverd. Een goede redigeerder is goud waard zeg ik altijd maar.

U geeft tevens aan dat het te woord staan van de media een belangrijke taak is van de persvoorlichter. Ik was in het verleden woordvoerder bij de Vereniging Martijn. Dat is een vereniging die strijdt voor acceptatie van liefdesrelaties tussen ouderen en kinderen. Als woordvoerder had ik te maken gehad met vele verschillende soorten journalisten. De vriendelijke verslaggevers stond ik geduldig te woord, maar ik schroomde niet om de onaangename reporters hardhandig duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Bij voorkeur buiten de camera’s om.

Voorts ben ik uitstekend in staat om zelfstandig te werken en heb ik een autoritaire stijl van leidinggeven. Weerstand gedoog ik niet, omdat dat in mijn ogen ten koste gaat van de controle over een afdeling. Daarnaast beschik over een groot organisatorisch talent. Bij voorkeur richt ik mijn toekomstige afdeling persvoorlichting in met slechts één vaste medewerker, aangevuld met flexibele krachten. Groot voordeel daarvan is dat bij disfunctionerende medewerkers snel ingegrepen kan worden. Het gaat er tenslotte om dat de PVV nóg sterker en beter wordt. Maar over de organisatorische opzet praat ik graag nog eens achter gesloten deuren met u verder.

Met deze uiteenzetting van argumenten ga ik ervan uit dat ik uw interesse heb gewekt en hoor ik graag wanneer ik word uitgenodigd voor een gesprek. Momenteel ben ik druk doende om de laatste gaten in mijn CV te dichten, maar ik beloof u plechtig deze te overhandigen bij mijn sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Grift

29 thoughts on “Mijn sollicitatie bij de PVV

 1. Geachte heer Grift,

  Wij danken u voor de getoonde belangstelling in onze organisatie. Wij overwegen u uit te nodigen voor een uitgebreid kennismakingsgesprek. U lijkt uitermate geschikt voor de functie, daar u aangeeft zeer goed te kunnen redigeren. De gemaakte spelfouten en fouten in zinsopbouw zijn minimaal voor iemand die de inburgeringscursus niet geheel zelfstandig heeft afgerond.

  Ook zijn wij zeer benieuwd naar de wijze waarop u de gaten in uw CV heeft gedicht. Wij hebben namelijk nog enkele gaten in de (gedoog)begroting, ons programma, onze personele bezetting en onze hoofden.

  Wij nemen op korte termijn contact met u op voor het maken van een afspraak.

  G.W.

 2. :-) ) GEWELDIG!
  maar ik ben bang dat jouw niveau te hoog is voor deze organisatie…

 3. Pingback: De PVV bestaat nog…. « De visie van Maikel

 4. Whaaaaa, tot binnenkort op het journaal in jouw nieuwe functie!

 5. iets met open deuren en zo?
  zit wel strak in elkaar als verhaal maar maakt niets los.
  maar dat kan ook aan mij liggen.
  zal je andere verhaaltjes eens lezen dan kan ik wat vergelijken.

 6. Prima. Ik keek in vogelvlucht naar mijn virtuele sollicitaties bij de VVD, CDA en PvdA .Het is een functie in de Bewakingsstaat die door de grote drie is georganiseerd. Zoals je weet is veiligheid het voornaamste doel. Het kost helaas miljarden om die bewakingsstaat te handhaven. En ik kan verdedigen dat de zorgstaat dan maar afgebroken moet worden.Ik weet hoe we op kinderdagverblijven, emancipatie, cultuur, bejaardenoorden en andere ziekteposten bezuinigen kunnen.

 7. De PVV, per definitie een criminele beweging, – mag je daar wel solliciteren?

 8. En natuurlijk is nu iedereen erg verwachtingsvol naaar de cv.
  Het lijkt wel sinterklaas of moet ik eerder denken aan een mooi sprookje?
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 9. De column was aardig, maar wist mij niet geheel te overtuigen. Kan de vinger er niet helemaal op leggen.

 10. Nieuws en actuele onderwerpen verzin je niet. Die maken zichzelf. Dat die ratten van de PVV er zo’n crimineel verleden op na houden is niet de verantwoordelijkheid van media of columnisten. Die schrijven daar alleen maar over.

  Kom met een berg stront over de PVDA of de SP en de kranten staan er vanzelf vol mee. Alleen schijnt daar weinig stront over te vinden te zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de Telegraaf of SBS6 het dan nog niet hadden gebracht.

  Een tip voor de PVV? Gewoon normale mensen in de partij openemen.

 11. Beetje fatsoen mag je wel tonen he, ik durf te wedden dat jij ook iets op je kerfstok heb staan. Dus doe niet zo schijnheilig graag met je uitspraken van je.

  Iedereen is wel eens in de fout gegaan, wat een hoge arrogantie niveau heb je hier zeg.

 12. @Okaht: Gewoon normale mensen opnemen zegt hij
  Dat is makkelijk gezegt.. Je denkt toch niet dat Wilders express criminelen aanneemt ofwel?…

 13. Ik ben zelf erkent alcoholist. Ik heb gereden onder invloed en ben daarvoor veroordeeld en bestraft. Ik heb door mijn verslavingsverleden de nodige deurwaarders achter mijn reet aan.
  Alleen maak ik daar geen geheim van. Ik schrijf er zelfs columns over. Dus als ik ooit de politiek in zou gaan, is het makkelijk zoeken. Lees mijn columns maar.

  Ik veroordeel NOOIT iemand om een verleden. Wel om schijnheilig gekanker op een groot deel van de samenleving, terwijl het eigen discutabele verleden wordt verzwegen.

 14. Ik ga er vooralsnog niet vanuit dat het expres is gebeurd. Maar voor een goede dertig Euro had hij zich een hoop ellende kunnen besparen.

  Ik stel echter wel dat de organisatie van de PVV dit in de hand heeft gewerkt. Als je bij voorbaat alles al binnendeurs wilt houden, is het verleidelijker om als potentieel lid ook niet alles te vertellen.

 15. Onzin. Een VOG gaat echt niet jou zeggen of iemand in de schulden zit en deurwaarders achter zich aan heeft, of dat iemand wel eens een lage Mulder boete heeft gehad voor rijden onder invloed.

 16. Er zijn geen argumenten nodig om columns gebaseerd op een mening tegen te spreken,

 17. jij gaat veel weddenschappen verliezen als je dat rondschreeuwt. Het aantal semi criminelen is hoog. Maar onderschat het aantal fatsoenlijke mensen niet. Sommige mensen houden zich gewoon aan de regels, ookal zijn ze het hier niet mee eens. Dat is het principe waar een democratie op kan bestaan. Sterker nog, ik pleit voor een stemverbod voor een ieder die dit niet kan naleven. Dat lost het hele pvv probleem ook gelijk op.

 18. Lijkt me een beetje tam voor de PVV. Dat kan wel wat harder en gemener. En als je dan te ver gaat, geef je de personen in kwestie wat bloemen en een cadeaubon en dan is het ook weer goed..

  (ps. topidee, erg leuk deze column. zeker opsturen!)

 19. Geachte heer Grift,
  Volgens mij bent u de juiste persoon op de juiste plaats.
  Alleen dat taalfoutje in de laatste alinea is waar ik mij nog een beetje aan stoor.
  Verder een keurige brief.
  Ik zou hem zelf geschreven kunnen hebben.

  groeten Geert

 20. En daar is de reactie van de PVV:

  Geachte heer Grift,

  Hartelijk dank voor uw brief. Zonder CV kunnen wij echter uw sollicitatie niet in behandeling nemen.

  Met vriendelijke groet,

  F.M. (Folkert) Thiadens MBA
  Directeur Bedrijfsvoering
  Tweede Kamerfractie Partij voor de Vrijheid

 21. Awesome content you got here! You can earn some extra $$$ from
  your page, don’t miss this opportunity, for more details simply type in google – omgerido monetize website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>