Mis het niet!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt het er van. Na het grote succes van Uitzending Gemist wordt binnenkort Debat Gemist gelanceerd. Hèhè, dat werd tijd. Vanaf komend najaar worden alle Tweede Kamerdebatten op een site gezet. Het wordt mogelijk om alle debatten zowel live als in herhaling te volgen. Ik kan niet wachten! Zo snel mogelijk wil ik een nieuwe computer om al het Haagse vuurwerk te kunnen volgen.

Als een malle vlieg ik over de PC-afdeling van de V&D. Op elk scherm dat ik passeer, zie ik in gedachte een drammerige Femke Halsema achter de interruptiemicrofoon. Ook zie ik een Balkenende voor me, die kijkt alsof hij na een potje knikkeren zijn reuzereuze niet heeft teruggekregen. En natuurlijk ontbreekt een twitterende André Rouvoet niet in mijn denkbeeld. Zijn vrouw ziet straks live hoe André zijn extra wensen voor de weekendboodschappen door zit te sturen. Wat een genot dat ik straks niets meer hoef te missen van dat alles, heerlijk! Elke dag met een mok warme choco in de hand smullen van gekissebis tussen wijsneusje Pechtold en patjepeeër Wilders. En alles live, hoe gaaf is dat? Ik ben nu al bang dat ik vakantiedagen tekort ga komen. Zodra Debat Gemist live gaat wil ik er klaar voor zijn, want alleen in het begin is de dienst gratis. Dit wordt natuurlijk een hit á la YouTube en voor je het weet moet je betalen. Prijzen variëren per debat. Die over bio-industrie kun je voor een zacht prijsje volgen, maar die over immigratie gaan al gauw richting de tien euro.

Ik raak steeds meer opgewonden naarmate ik besef dat ik alles in Den Haag live kan volgen. Werelds. Wat te denken van het vervolg? Debat Gemist is nog maar het begin. Dit wordt zo’n hit dat straks al snel X-Factor Politics op de buis verschijnt. Oh wat gaaf, ik zie het al helemaal voor me. Mat Herben in de vakjury. Samen met Winny de Jong en Felix Rottenberg. Dat wordt puur genieten. En natuurlijk Gonny van Oudenallen als presentatrice. Na X-Factor Politics is het hek van de dam. Snel volgen So You Think You Can Debate en Den Haag Draait Door. Fantastisch, ik kan mijn geluk niet op. Goddank, er is tegenwoordig ook nog nieuws waar je ouderwets blij van wordt. Politiek verslaggever Ferry Mingelen kan wat mij betreft met pensioen. Zijn werk waardeerde ik hoor, maar het wordt overbodig. Ik maak straks lekker mijn eigen analyses van de Haagse debatten. Gewoon met Google Politics. Was het maar september. Wat duurt wachten soms lang.

\"\"

Meer columns op Life is a Bitch!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt het er van. Na het grote succes van Uitzending Gemist wordt binnenkort Debat Gemist gelanceerd. Hèhè, dat werd tijd. Vanaf komend najaar worden alle Tweede Kamerdebatten op een site gezet. Het wordt mogelijk om alle debatten zowel live als in herhaling te volgen. Ik kan niet wachten! Zo snel mogelijk wil ik een nieuwe computer hebben om al het Haagse vuurwerk te kunnen volgen. Als een malle vlieg ik over de PC-afdeling van de V&D. Op elk scherm dat ik passeer, zie ik in gedachte een drammerige Femke Halsema achter de interruptiemicrofoon. Ook zie ik een Balkenende voor me, die kijkt alsof hij na een potje knikkeren zijn reuzereuze niet heeft teruggekregen. En natuurlijk ontbreekt een twitterende André Rouvoet niet in mijn denkbeeld. Zijn vrouw ziet straks live hoe André zijn extra wensen voor de weekendboodschappen door zit te sturen. Wat een genot dat ik straks niets meer hoef te missen van dat alles, heerlijk! Elke dag met een mok warme choco in de hand smullen van gekissebis tussen wijsneusje Pechtold en patjepeeër Wilders. En alles live, hoe gaaf is dat? Ik ben nu al bang dat ik vakantiedagen tekort ga komen. Zodra Debat Gemist live gaat wil ik er klaar voor zijn, want alleen in het begin is de dienst gratis. Dit wordt natuurlijk een hit á la YouTube en voor je het weet moet je betalen. Prijzen variëren per debat. Die over bio-industrie kun je voor een zacht prijsje volgen, maar die over immigratie gaan al gauw richting de tien euro.

Ik raak steeds meer opgewonden naarmate ik besef dat ik alles in Den Haag live kan volgen. Werelds. Wat te denken van het vervolg? Debat Gemist is nog maar het begin. Dit wordt zo’n hit dat straks ook X-Factor Politics op de buis verschijnt. Oh wat gaaf, ik zie het al helemaal voor me. Mat Herben in de vakjury. Samen met Winny de Jong en Felix Rottenberg. Dat wordt puur genieten. En natuurlijk Gonny van Oudenallen als presentatrice. Na X-Factor Politics is het hek van de dam. Al snel volgen So You Think You Can Debate en Den Haag Draait Door. Fantastisch, ik kan mijn geluk niet op. Goddank, er is tegenwoordig ook nog nieuws waar je ouderwets blij van wordt. Politiek verslaggever Ferry Mingelen kan wat mij betreft met pensioen. Zijn werk waardeerde ik hoor, maar het wordt overbodig. Ik maak straks lekker mijn eigen analyses van de Haagse debatten. Gewoon met Google Politics. Was het maar september. Wat duurt wachten soms lang.

8 thoughts on “Mis het niet!

 1. Wanneer worden onze columns nou toch eens herhaald? Stel, dat iemand deze column mist, omdat hij/zij net op vakantie is, of de computer is gecrashed, ik noem maar wat drama’s, dan hebben zij onze columns ook niet kunnen lezen.
  Ik vind dat jij dat maar eens moet opstarten!
  Goede column, helemaal mee eens.
  Vroeger was de video ook zo’n hype; terwijl je naar nederland 1 zat te kijken, kon je de film van RTL4 opnemen.

 2. haha nice… na een paar dagen in spanning afgewacht te hebben, nu toch beloond met deze leuke column

 3. X factor Politics ?? niet zo vreemd , 3/4 van het politieke nieuws staat al in Showbizz bijkwaliteitskranten als “Telegraaf “”AD” en niet te vergeten “Spits”

 4. haha So you think you can debate, briljant..

  Maar wordt je hier nou echt warm van ? ik niet iig, maar goed, iedereen een mening!

 5. Ik vind hem meesterlijk, met leuke vondsten als:
  “Al snel volgen So You Think You Can Debate en Den Haag Draait Door.”

 6. Wat leuk voor Woutertje Bos en onze Camiel, kunnen ook zij straks met het kleine grut en vriendin van genieten, als ze daar tenminste toestemming voor krijgen van moeders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>