Ongepaste klant

Samantha is een sexy, donkerharige dame van lichte zeden. Ze houdt dingen graag simpel. Bij de bakker koopt Samantha een brood en bij de groenteboer een bos winterpenen. In haar werk is ze ook zo makkelijk. Groeten, uitkleden, wippen. Zin om te gaan studeren heeft ze nooit gehad. Waarom studeren als je met je lichaam ook een dik belegde boterham kunt verdienen? Niet moeilijk doen als het makkelijk kan, dat is het levensmotto van Samantha. Al vanaf dat ze een klein meisje was.

Wat ze later wilde worden? Slapend rijk. Gezien haar huidige activiteiten kun je zeggen dat ze daar verdomd dichtbij in de buurt komt. Vrienden van me zeggen dat ze sommige handelingen zó goed onder de knie heeft, dat ze alleen al van de fooi een royaal leven kan leiden. Amper 25 jaar is ze, maar reeds schatrijk. Eigen kamertje gekocht inclusief gas en rood licht. En geen IKEA-bed meer, maar een echte Auping.

Ik belde haar vorige week. “Sam, ik krijg signalen dat je intussen wel erg veel centen in die panty hebt zitten, daar moet je mee naar de bank. Ik bedoel, stel je voor dat Hete Henkie zijn grijpgrage handjes eens niet onder controle heeft, dat kan je kapitalen kosten” zei ik. Ze was het met me eens. Dus Samantha naar de bank. De Rabobank. Ze loopt de bank binnen en herkent direct een paar suffe kantoorpikkies die ze er al eens onder heeft gehad op haar Auping. De mannen herkennen sexy Samantha ook en maken zich als een haas uit de voeten. Samantha loopt op de baliemedewerkster af, die vraagt wat ze voor Samantha kan betekenen. “Ik heb de nodige contante euro’s en die wil ik graag op een bankrekening zetten” zegt ze. “Aha, wat is uw beroep mevrouw?” vraagt de bankbediende. Samantha geeft aan dat ze van de betaalde liefde is en hoort van de bankjuf dat er dan helaas een probleem is.

“Uw beroep past niet bij de maatschappelijke visie van de Rabobank” zegt de Rabomevrouw. Moet je net Samantha hebben. “Luister eens tutmuts, ik sjef in een week meer geld bij elkaar dan jij in een heel jaar. Een paar van die burgerlullen, die ik net gauw weg zag sprinten, heb ik als klant. Mij hoor je toch ook niet klagen dat ze niet bij me passen, ondanks dat ze telkens weer zo’n miezerig splintertje uit hun gulp toveren?” buldert Samantha. Niet te stoppen is ze nu. “Laatst had ik nog die hoge piet van jullie over de vloer. Hoe heet ie ook alweer, Moerland? Had dringend behoefte aan afleiding omdat hij op zijn werk complexe vraagstukken kreeg voorgeschoteld om de bank door de crisis te loodsen. Ik zei dat hij niet zo ingewikkeld moest lullen, maar zich gewoon moest uitkleden. Ik doe niet moeilijk over wie ik als klant onder me heb liggen en dat zouden jullie ook niet moeten doen!” roept Samantha. Onverrichter zaken en boos beent ze de bank uit. Voortaan vraagt ze eerst een visitekaartje van haar klanten. Rabomannetjes betalen per direct 25% meer. Samantha is daar heel makkelijk in.

36 thoughts on “Ongepaste klant

 1. Toch wel fijn dat ze jou als boekhouder heeft. Ben wel benieuwd hoe ze voor jouw diensten betaalt……wsl krijg jij 25 % korting?

 2. Hier zweemt iets van Carmiggelt door. Hij glimlacht vast daarboven nu hij dit log stiekem met mij meeleest.

 3. ik heb altijd begrepen dat de Rabobankvestigingen een zeker mate van zelfstandigheid hebben. Misschien verstandig eens te gaan praten met de Rabo op de Nieuwmarkt Amsterdam, die hebben volgens mij veel dames van de horizontale professie in hun bestand

 4. Waarom überhaupt zaken doen met de Rabobank? Naast de gebruikelijke verliezen aan bonussen gaan er ook nog eens miljarden verloren aan geld dat de Rabo geeft aan de meest onzinnige dingen, van sportclubs die hun eigen broek niet op willen houden tot mislukte kunstenaars.

  Als ze zoveel geld wegsmijten kan het niet dat ze u betere rendementen en service bieden dan hun concurrenten.

 5. Als het een verhaal is, leuk, als het werkelijkheid is dan de Rabobank een bank die de boom in kan, wat mij betreft.

 6. oud nieuws…. nieuwe prosti die het ook ontdekt heeft… of nieuwe journalist, die de Rabo ff een hak wil zetten….

  ER worden ook klanten met andere beroepen geweigerd… ook bij andere banken…

 7. citaat: “Luister eens tutmuts, ik sjef in een week meer geld bij elkaar dan jij in een jaar.”

  ….en gelijk heeft ze !

 8. Blijkbaar hoef je niet gestudeerd te hebben om slim te zijn. ;-)

  En ik vermoed dat ik hier wel vaker rond zal hangen, de schrijver is goed bezig. Complimenten!

 9. Joo JanWIllem!

  Ik kan blijven herhalen dat je schrijfstijl heel nice is, maar dat heb je ondertussen wel gehoord. Ik heb bij deze column een beetje het idee dat hij nog niet af is. Ik zat lekker in je verhaal, scroll langs de foto en besef me ineens, hmm dit was het einde. Het fijne toewerken naar een clou mis ik een beetje, dat is jammer.

  ps. Ben benieuwd waar je je inspiratie vandaag hebt gehaald;)

 10. Waar heb je die inspiratie vandaan gehaald? ;) ik ben lid van social media linkedin club .. haha daar was ook een vrouw van lichte zeden die sociale media in wilde zetten voor meer klandizie… ehh

  Zie je het voor je? kan je reviews schrijven en sterretjes geven… #not

 11. Mijn vader was vroeger iets bij de Rabobank … begijp nu waarom ik niet op mijn moeder lijk :)

 12. Niet zozeer de GOEDE alswel de JUISTE naam van de Rabobank is hier in het geding: die naam is de samentrekking van de vroegere fusie-partners Raifeissenbank & Boerenleenbank. Wellicht dat men vreest ‘Rahobank’ te worden genoemd? Zoiets als ‘Raamprijzen – Hoerenpeesbank’?
  De dame zit er maar mee! Bij de SNS kan ze ookal niet terecht. Die is immers groot geworden door klein te blijven. Dat schiet niet op in haar metier! Triodos suggereert wellicht nog het meest een opening…

 13. leuk geschreven doet me een beetje denken aan die site waar mensen schrijven over hun ervaringen over dergelijke dames (kom nu niet op de naam van die site) echter vanuit een ander oogpunt.

 14. Geweldig verhaal! Heerlijk dat en hoe je die zielige hypocriete lulhannesen op hun nummer zet. Lekker onconventioneel onderwerp en de citaten ook helemaal super. Ik ben echt erg onder de indruk

 15. Nu begrijp ik waar de uitdrukking ‘geld in een ouwe sok bewaren’ vandaan komt ;-)
  Goed geschreven.

 16. Als je schrijfstijl wat trekken begint te vertonen van Carmiggelt, is dat een groot compliment.
  Ook ik had het gevoel dat het verhaal nog niet af was.

  Wellicht heb je bij dit onderwerp gedacht, dat je op het hoogtepunt moest stoppen.
  In dat geval prima gedaan.

  Als de Rabo maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, lijken de dames van lichte zeden daar toch zeker model voor te staan.

 17. Heel pittig en geestig stukje! By the way, je hebt toch geen aandelen bij Auping?

  groet van Pally

 18. Ik ben het helemaal eens met de positieve reacties! De titel vind ik ook mooi, ongepaste klant. Het is zoals het is en toch nog iets meer.

 19. Prima stukje. Samantha had trouwens ook nog kunnen opmerken dat zij ook gewoon belasting betaalt en dat zullen ze niet van elke klant kunnen zeggen!
  Trouwens, hebben pooiers en loverboys wel een bankrekening? En vragen ze dan hoe die hun geld verdienen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>