Paaseieren zoeken voor gevorderden

Pasen staat symbool voor nieuw leven. Daar dacht ik aan toen ik vanochtend mijn eitje kapot tikte. Een kuikentje bleef evenwel uit. Al ontbijtende las ik een artikel over mogelijk nieuw buitenaards leven op een verre planeet. Na een paar maanden zoeken en rekenen zijn Zwitserse astronomen tot de conclusie gekomen dat er misschien leven mogelijk is op exoplaneet HD85512b, die 36 lichtjaar van de aarde is verwijderd. Ik neem een slok koffie, wrijf de slaap uit mijn ogen en lees het stukje opnieuw. Denkend aan lichtjaren zie ik altijd André Kuipers voor me die ergens ver weg, zwevend in een raket een moertje aan draait, maar nooit begrijp ik hóé ver precies. Noch begrijp ik waarom nieuwe planeten niet gewoon Asterix of Obelix worden genoemd. Mijn eigen conclusie na het artikel is dat ik meer weet van Pasen dan van astronomie.

Lees verder…