Peuken uitdrukken in geld

rookverbodVan: Jan Willem Grift
Datum: maandag 28 januari 2013 08:00
Aan: Mark Rutte
Onderwerp: Intussen in Nederland

Hallo Mark,

Wat ik altijd al heb willen weten is of je rookt. Nu ik er over nadenk, kan ik het me wel voorstellen, een rokende premier. Ik zie je zo zitten in een leren fauteuil met een dikke Havana tussen je lippen. Glaasje cognac on the side. Druk filosoferend met je vrinden van de partij over de staat van ons land. Het enige waar ik over twijfel is wáár jullie dat doen. Ik bedoel, in de horeca kun je officieel alleen terecht in de kleine cafés waar de enige medewerker ook de eigenaar is. Maar ja, ik zie jou niet met Frits Bolkestein aan de bar in Thea’s Kroegje zitten. Nee, volgens mij rook jij, als je dat al doet, in een herenkamer van een grote villa in Wassenaar. Waarom dan toch dat verzet tegen een algeheel rookverbod, Mark? Lees hier verder!