Reacties op Lachen is gratis!

Deze mensen lazen mijn columnbundel ‘Lachen is gratis!‘.

Rutger: “Een gemakkelijk leesbaar boekje met humor en scherpe kantjes.”

Arjen: “Heerlijk zitten grinniken om de scherpe opmerkingen in de columns. Zoals: “de lol was er voor de dames van plezier snel vanaf”. Zoals de titel als zegt, lachen is gratis en dit heeft mij weer een tijdje plezier gegeven.”

Niels: “Ik ken alle columns reeds, maar het was zeer leuk om er weer een aantal terug te lezen. Succes met dit concept. Ik hoop mijn (!) boek (#31) of één van de anderen nog eens terug te zien.”

Adriaan: “Kunstwerkje. Maar een bulderende lach was het nog net niet.”

Linda: “Mooi geschreven.”

Ivonne: “Heb je boek met plezier gelezen, zaten erg leuke columns tussen. Enige nadeel is dat ik de meeste al via je site gelezen had, maar dat maakt de glimlach er niet minder om. Ik heb je boek nu echt de wijde wereld in gestuurd, hij is doorgegeven aan een collega van de provincie. En nu maar hopen dat hij het lang vol houdt!”

Rowena: “Als bij (bijna) iedere column een glimlach op je mond verschijnt is mijn dag helemaal goed. Wat een ontzettend geweldig cadeau! De columns zijn uit het leven gegrepen, herkenbaar, scherp, kritisch, niet te lang en ontzettend humoristisch. I’m waiting for the next edition.”

Ronald: “In één keer uit op een hete zomerse dag in de achtertuin. Ik heb soms even moeten reflecteren, soms glimlachen en zeker bij de pikantere verhalen moeten lachen ! Er is een nieuwe Carmiggelt onder ons.”

Riëtte: “Ik heb genoten van je boekje. Moest het wel gedoseerd lezen, het leent zich (voor mij) niet om “in één adem uit te lezen”. Bij vlagen kun je briljant verwoorden wat wij eigenlijk allemaal denken, met daarbij een gezonde dosis humor die zorgt voor wat zout in je kritiek.”

Luuk: “Tof boekje, mooi onderkoelde humor!”

Christien: “Hoewel ik een groot gedeelte van de columns al op deze site gelezen had, heb ik opnieuw smakelijk gelachen tijdens het lezen van ‘Lachen is gratis’. Mooi initiatief om een groter lezerspubliek te krijgen, Jan Willem! Het boekje heb ik, zoals bedoeld, doorgegeven. En, zoals beloofd, heb ik het ook gerecenseerd. Op http://www.schrijverspunt.nl/overzicht/boekrecensies/1820-lachen-is-gratis-jan-willem-grift vind je mijn recensie.”

Mark: “Leuke, scherpe columns met een flinke dosis humor. Hierdoor heb je steeds een grote glimlach op je gezicht en barst je met grote regelmaat hard in lachen uit!”

Wendy: “Geweldig boek(je) met verrassende en grappige hersenspinsels van Jan Willem! Leest heerlijk en ik heb het gelezen met een grote lach op mijn gezicht. Ga hem snel doorgeven zodat anderen ook kunnen gaan genieten!”

Berend: “De verhalen lezen onwijs makkelijk en lekker weg! Gevatte teksten die de titel meer dan waar maken. Wanneer komt deel 2 uit :) ?”

Alexander: “Leuk boekje, een grappige spiegel van de samenleving. Nodigt uit om meer van je te lezen. En een origineel idee om het boek zo te laten rouleren. Zo kunnen het eindeloos veel mensen lezen!”

Sylvia: “Tot mijn grote verrassing en eer vloog er een knalrood boekje door mijn brievenbus. Ik heb het gedoseerd gelezen, in bed, aan tafel, op de bank. Soms met bewondering, soms verwondering, verrast, verbaasd maar altijd met een glimlach. Mijn complimenten!”

Johan: “Ondanks dat ik de meeste columns kende was het prettig om ze nog eens te lezen met af en toe het gevoel van “o ja, dat was dat verhaal”. Ze zijn leuk omdat ze altijd actueel zijn, prikkelend, het om  bijzondere gebeurtenissen gaat en lachen is gratis, dat is ook mooi meegenomen.”

Bert: “Geestig. Vlot geschreven. Een enkele keer gewaagd (Friso). Compliment. Hopelijk kom ik in aanmerking voor een kaartje.”

Bas: “Met plezier en trots heb ik boek 6 gelezen. De meeste had ik al gelezen, maar een enkeling deed mij (weer) de gewenste glimlach op het gezicht toveren. Trots omdat ik de eerste lezer van het boek was en dat je me hebt aangemerkt als eerste lezer. Het boek gaat nu over naar Sietske Klein en diegene daarna zal je gaan verrassen :-) Blijf scherp. Bijzonder en erg gaaf concept “Lachen is gratis”. Pakkende titel van een nog pakkender boek. Dank!!”

Gerwin: “Heb genoten van je columns. Je merkt dat je iedere keer groeit. Bewondering voor de scherpe manier waarop je schrijft. Echt een goed idee om op deze manier je boek uit te geven. Ga dit boek doorgeven en weet zeker dat iedere lezer ervan zal genieten. Vaya con Dios.”