Verlossing is nabij!

Hij denkt dat hij de Messias zélf is. Ik denk het eerlijk gezegd ook. Dat de Verlosser terug op aarde is en dat het lange wachten eindelijk wordt beloond. Een grote bak ellende, rampspoed en verdriet heeft de wereld al ruim tweeduizend jaar in zijn greep. En ineens is daar hulpbisschop De Jong van het bisdom Roermond! Gestuurd om alle problemen op te lossen. En Hij kan het! Deze week heeft Hij Nederland kennis laten maken met de wonderen van weleer. In één klap heeft de hulpbisschop zowel het abortusvraagstuk als het personeelstekort in de zorg weggevaagd. Alsof ze er nooit geweest zijn.

30.000 abortussen worden er per jaar in Nederland uitgevoerd. De hulpbisschop is daar ontstemd over. Brute moord is het! In een brief aan de Tweede Kamer geeft hulpbisschop De Jong het antwoord op het abortusvraagstuk: door een verbod op abortus in te stellen ontpoppen de gespaarde foetussen zich tot verplegers en daarmee ontstaan er ruim voldoende ‘handen aan het bed’. De eenvoud van de oplossing is briljant. Deze man kán niet anders dan een personificatie van Jezus zijn. Verbied het vroegtijdig afbreken van zwangerschappen en de ziekenhuizen zullen wemelen van de meest kundige medewerkers.

Abortus en zorgpersoneel zijn natuurlijk nog maar het begin. Ik fantaseer al over hoe Hij op intelligente wijze andere probleemkwesties aan zal pakken. De kredietcrisis bijvoorbeeld. Als De Jong het voor het zeggen had, was die er natuurlijk nooit geweest. Hij had kort naar de scheefgroeiende economie gekeken en dan wijs gesproken: ‘Laat er een groot vermogen aan bankbiljetten bijgedrukt worden en de financiële misère zal geschiedenis zijn’. En wat te denken van het voedseltekort in Afrika? De hulpbisschop staat er kort bij stil en geeft vervolgens opdracht om in andere landen de voedselproductie te verdubbelen en te verschepen naar het noodlijdende continent. De denkwijze van hulpbisschop lijkt zó simpel! Je zou bijna gaan denken dat je Zijn oplossingen zélf kon bedenken. Er is geen probleem te verzinnen waar de hulpbisschop uit Roermond geen vernuftige oplossing voor heeft. Ik wil de hulpbisschop als premier! Wat zeg ik? Als keizer van de wereld!

Met een schok ontwaak ik uit mijn dagdroom. De hulpbisschop kan Jezus helemaal niet zijn! Ik lees de brief van De Jong aan de Tweede Kamer over abortus opnieuw. Hij had in de envelop een schaalmodel van een foetus gedaan. Om te laten zien dat het wel degelijk ménsen zijn die om zeep worden geholpen bij een abortus. Nou ja, minimensen dan. Ineens realiseer ik me dat De Jong een rooms-katholieke geestelijke uit Limburg is. Die zijn gek op minimensen, vooral jongetjes van een jaar of zeven. Hoe meer hoe beter.

\"\"

Meer columns op Life is a Bitch!

19 thoughts on “Verlossing is nabij!

 1. Inderdaad een hele sterke column…..
  Vooral de laatste alinea zet alles weer terug in zijn verhouding……………….
  Scherp…….

 2. @wimpeeler LOL…..:-) Maar dan moet je een haakje in hun hoofd draaien met een oogje eraan, dan worden het net twee teletubies.
  Dus wat is wijsheid……………….:-))))

 3. @Bocellietje Is weer te camoufleren met wat rode en paarse verf als zijnde nageboorte.

 4. *grijns*

  Vanaf 2011 zijn er nog meer abortussen te verwachten. De pil gaat uit het pakket, vanaf 18 jaar. Ik vrees dat het dringen wordt, bij de diverse poli’s en klinieken.

 5. Ik heb wel eens meer van je columns genoten.
  De rk heeft zijn porsie al wel gehad, zou ik zeggen.
  En de vergelijking van de bisschop met Jezus gaat al helemaal niet op.
  Misschien toch tijd om je bijbelse kennis weer eens wat op te halen.

 6. Briljant! Had ik dat maar zelf bedacht. (Jouw column dan, hè…)

 7. Ook ik heb een kind behoed tegen het leven. Daar kan ik niet trots op zijn. Is of was eerder een kwestie van geen andere keus hebben. En er is niemand die mij van het tegendeel kan overtuigen.

  Dit zal ik mijn hele leven met mij meedragen.

 8. Hij is weer mooi qua opbouw. Verrassende ontknoping, ook.

  Jij verstaat de kunst om op een nette manier zaken met een luchtje aan de kaak te stellen. Doe je goed!

 9. Die eerste twee zinnen, ik kreeg er meteen goeie zin van. Goed stuk weer. Lekker venijnig op de charmantst mogelijke manier. Knap!

 10. Misschien komt het door de vorige, Verward, die was zo ijzersterk (had ook CvdM mogen worden van mij) dat ik deze wat minder vind. Al moet je natuurlijk niet vergelijken… Misschien is het ook lastiger om bij dit onderwerp grappige dubbele woordbetekenissen of bruggetjes te gebruiken, dat is al snel wat pijnlijk. Maar je schrijft gewoon goed en het onderwerp is als altijd goed gekozen.

 11. Daarover gesproken; het doet me beseffen dat díe tijd er weer aan komt, de periode van uitdeel en heers, waarin volwassenen mij de hand boven het hoofd zullen houden, terwijl de bewijzen zich als vanouds tegen me opstapelen. Ik zal verbeten mijn goedheil zoeken in vage verklaringen, teneinde op zijn minst twijfel te bewerkstelligen.
  Hoe zuur, dicht nadert het de pijnlijke werkelijkheid als kinderen met kritische vragen aangaande mijn gejurkte persoon geen gehoor zullen vinden en die zelfs het gevaar lopen met een dreigement afgescheept te worden? Te dicht om over te dichten. Het klopt allemaal voor geen mijter. Het zal dan ook met lood in de lakschoenen zijn dat ik straks weer het ambt van hulpsinterklaas aanvaard.

 12. Hmm hij vergeet wel de problematiek van tienermoeder en probleemgezinnen. Dat kost ook allemaal geld. Og ja conservatieve mensen, net zo’n tunnelvisie als een kabinet met gedoogsteun.

 13. ‘k dacht ongeveer ‘t zelfde als Avalanche…zo goed dat Verward is..
  Maar “Verlossing is nabij”…vind ik perfect geschreven….zo soepel golvend…subtiel, doordacht, intelligent….tja…allee..weer ‘n vette voldoende..

  gr.
  Louis

 14. Je hartekreet is me volslagen duidelijk en ik ben het met je eens. Het is de aloude tegenstelling van navolgers van Christus die hun meester willen overtreffen door voor God te spelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>