Wat was het Leuk!

Zaterdagmiddag, half 6. Nietsvermoedend zit ik in de trein. Eerste klas. Bij Almere Strand duvelt er een batterij vrouwen de coupé binnen. Van het soort dik, luidruchtig en provinciaal. ‘Oh hier is het lekker rustig Thea, ben ik hé-le-maal aan toe, aan rust’, roept er eentje, terwijl er een pakketje goodies uit haar IKEA-plunjezak tuimelt. ‘Ja heerlijk zeg, onze voetjes hebben het ook zo zwaar gehad vandaag. Wat een gesjouw en alles’, antwoordt Thea. Oh My God denk ik, heb ik dit? De dames zijn naar de Libelle Zomerweek geweest en hebben een zá-li-ge dag achter de rug. Tot aan Utrecht hoor ik niets anders dan apekool en kletskoek over hoe leuk het in de Kitchen Cabin wel niet was. En natuurlijk op het Libelle Workshopplein! Ze popelen om hun man te vertellen dat ze nu zelf een hoefijzer kunnen beplakken en bekliederen. Brengt geluk. Ja ja. ‘Dat kerstkaarten maken van theezakjes is eigenlijk ook zóóó 2009’ hoor ik achter me roepen. Ik bid even voor hun echtgenoten en prijs mezelf een gelukkig man. Over één ding zijn de volkse gleufdieren het roerend eens; het hoogtepunt van de dag was toch wel het bezoek van de lijsttrekkers. Ik schrik. Het zal toch niet? Ja hoor, ze waren er bijna allemaal.

De verkiezingsstrijd tussen de politieke partijen is hard en meedogenloos. Het ene haantje is nog niet uitgekraaid of de andere vliegt hem alweer in de veren. Spindoctors werken zich tot in de kleine uurtjes in het zweet om te kijken waar ze concurrenten op kunnen pakken. En waar voeren de lijsttrekkers deze verbeten veldslag uit? Bij de Libelle Zomerweek! Wat een schatjes zijn het ook. Lekker flyeren tussen tachtigduizend plattelandsvrouwen, die het heerlijk vinden eens mannelijke aandacht te krijgen van buiten het dorp. Rutte begrijp ik nog wel. Die smacht naar z’n eerste wippie en ruikt zijn kans bij zoveel losgeslagen Libellevrouwtjes. Allemaal mogen ze bij hem op schoot. Maar wat doe je bij de Libelle Zomerweek als je jezelf als politicus ook maar een klein beetje serieus neemt? Balkenende heeft het zaklopen met een duimlengte voorsprong gewonnen van Rouvoet. Schijnt hem drie zetels op te leveren. Gelukkig voor de ChristenUnie nam André wraak bij het koekhappen. Verkiezingscampagne anno 2010. Wilders was er niet bij. Zijn bodyguards doen het nogal goed bij de vrouwen en hij voelt zich daar onveilig bij. Maxime Verhagen heeft een dromenvanger gemaakt. Deze laat de goede dromen door en houdt de slechte buiten de deur. Hij droomt over een ommekeer voor het CDA in de peilingen door de Libelle. De uithijgende en nagenietende dames achter mij dromen vooral over de lekkere schoot van Mark Rutte. De Libelle Zomerweek, wat was het Leuk!

\"\"

Meer columns op Life is a Bitch!

15 thoughts on “Wat was het Leuk!

 1. Waarom vertel je nou niet dat je er zelf ook bent geweest JW.
  Kijk maar naar de foto, tweede van rechts, vermomd als tut hola? En je lacht bijna net zo leuk als Mark R.

 2. volkse gleufdieren ????? …. dat van het volkse begrijp ik en dat van die gleufdieren … dat durf ik alleen maar te denken :-)

 3. merk dat de conducteurs van de ns niet gecontroleerd hebben op traject almere utrecht? kan me niet voorstellen dat het voetvolk, de plebs, het gepeupel van deze middle-aged overgangsdames eersteklaskaartjes had !

  Wilders schijnt er wel te zijn geweest, hij viel alleen niet op tussen alle geperoxideerde vrouwen !

 4. Willem die burgertante van jou is er ook geweest en het is echt leuk, als je er nooit bent geweest, kan je er ook niet over oordelen, dat wil ik even kwijt.

 5. erg leuke column hoewel je van mij persoonlijk wel wat verder had mogen borduren op de verhalen van de dames over “hun” lijsttrekkers. (Rutte en lijstTREKKER lol).

  Verder. . .I’m liking it!

  Grt Chi

 6. Leest lekker vlot weg!
  Ja, daar op die Libelle Zomerweek loopt echt vanálles rond joh, je kunt het zo gek niet bedenken

 7. Die eerste alinea… ik leefde al zo met je mee. Het ergste wat je kan overkomen in de trein ja. Maar wat was het leuk… je column

 8. Onder min of meer valse voorwendselen was ik naar dit hoogtepunt der dieptepunten gelokt. Hele volksstammen dames leken zich eindeloos te vermaken op het Almeerderstrand, waar een toiletgebouw ‘opfrispunt’ wordt genoemd en de verzameling friet- en hamburgertentjes ‘cateringplein’. Leuk? Is denk ik een kwestie van smaak.

 9. Hmm….enige wat bij mij blijft hangen, is dat je expliciet moet vermelden dat jij eersteklas reist en dat dit impliciet inhoudt dat het voetvolk, het plebs zeg maar, niet thuishoort in jouw elitaire treinonderkomen.

  Zoals je ongetwijfeld zult weten als columnist kregen vrouwen in 1919 het actieve kiesrecht. Een grote vergissing uiteraard, maar aangezien het een feit is en vrouwen naar niets anders op tv kijken dan series als grey’s anatomy and so on en kranten zijn voorbehouden aan hun mannen die aandachtig koersberichten volgen en ander onzinnig nieuws is de libelle zomerweek het uitgelezen moment om de huisvrouw te bereiken met een heuse saaie politieke boodschap. Charisma middels het gezamenlijk zaklopen, koek happen etc.

  En Johan heeft een goed punt zeg, als ik de foto zie ben jij inderdaad die 2e van rechts, had je speciaal een rokje van rosan geleend voor de gelegenheid?

 10. Iiiieeeeeekkkkkk! Als ik de woorden ‘Libelle zomerweek’ hoor, ontstaan er spontaan vlekjes in mijn nek, bultjes op mijn armen, mijn lichaam blaast op tot buitenproportionele vormen en ik word kortademig. En bedankt, he!

  Erg leuk en lekker geschreven verhaal over een dankbaar onderwerp

 11. He wat toch weer onaardig over al dat gezellige enthousiasme

 12. Er zijn twee dingen goed mis in dit land en dat zijn de Libelle Zomerweek en de Huishoudbeurs.
  Toch kun jij er puik over schrijven.
  Laat dus maar doorgaan dat soort evementen…

 13. Zelf zie ik er twee columns in. Eentje over het vrouwengebeuren en eentje over het lijsttrekkerslikken. Maar je knoopt de verhaallijnen leuk aan elkaar.

  Li

 14. @Gerben: Jammer dat je er niet uit opmaakt dat die vrouwen natuurlijk de verkeerde coupé binnenstapten. Nu ik het zo lees kan ik me voorstellen dat je ‘m anders opvat.

  En campagnevoeren op de zomerweek vind ik prima, maar waarom niet gewoon een paar proppers met wat folders? Ik kan me niet voorstellen dat de bezoekjes van onze so called politieke zwaargewichten met miniatuurbreien en bosbessenvlaaitjes bakken hen 3 zetels opleveren. Past wel prima in deze campagne, waarin alles om show, entertainment en oneliners draait.

  P.S. mijn haar is net iets korter, dus ik was het niet :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>